Hétvégén online Magyar Evezős Ergométeres Országos Bajnokság!

Egyéb kategória
Megosztás

A vírushelyzet miatt február 13-án, szombaton rendhagyó formában rendezi meg a Magyar Evezős Szövetség a 31. Magyar Evezős Ergométeres Országos Bajnokságot. Az ország 32 pontján húzzák le majd a távot a versenyzők. Közel hatszázan neveztek. Idén a csapatverseny és az Egyetemi OB versenyszámai nem kerülnek megrendezésre.

A koronavírus-járvány miatt alternatív megoldásra volt szükség az OB megrendezéséhez. Az elmúlt időszakban a Nemzetközi Evezős Szövetség (World Rowing) és több ország sportági szakszövetsége is virtuális versenyeket rendezett. A Evezős Ergométeres Európa-bajnokságra is ebben a formátumban került sor és a világbajnokság is hasonló körülmények között zajlik majd le.

„Fontos a jelenlegi helyzetben is motiválni a sportolókat és versenyzőket. A Magyar Evezős Szövetség a későbbiekben amatőr sportolók részére további versenyek rendezését tervezi, melyeknek ez a verseny egyben a főpróbája is” – tájékoztatott Herkules János a MESZ megbízott főtitkára.

A 2020 februárjában Székesfehérváron megrendezett harmincadik seregszemlére körülbelül 600 egyéni nevezés érkezett. Ezúttal 590 nevezés futott be és mivel az egyetemi versenyszámok nem szerepelnek a programon, arányait tekintve ebben a rendkívüli időszakban többen neveztek, mint tavaly.

A felnőtt válogatott keret az olimpiai kvalifikációs versenyekre és az Európa-bajnokságra készül Törökországban melegvízi edzőtáborban, így ők nem indulnak a versenyen. A paralimpiai szereplést megcélzó többszörös győri ergométeres világ- és Európa-bajnok Pető Zsolt elindul az OB-n. Néhány külföldi amatőr is benevezett, de természetesen a hazai amatőrök és Masters versenyzők is rajthoz állnak a rendhagyó Országos Bajnokságon.

Az OB 32 helyszínen, köztük 24 evezős egyesületben kerül lebonyolításra. A részvételhez evezős ergométer, számítógép és internet kapcsolat szükséges. A verseny egyébként ugyanúgy zajlik majd, mint hagyományos esetben. A futamok résztvevői egyszerre rajtolnak az ország különböző pontjain, a verseny élő online közvetítésben követhető.

Az eredményhirdetés az adatok összesítése után a Magyar Evezős Szövetség honlapján, a hunrowing.hu weboldalon és a MESZ facebook-oldalán történik.

A futamok az alábbi linken követhetőek:
https://regatta.time-team.nl/eeob/2021/live/l1e972664-61a2-4c9c-b155-0ee…

Nevezettek listája:
https://hunrowing.hu/wp-content/uploads/legacy-uploads/files/MESZ%20Ergo%20OB%20nevezettek%20list%C3%A1ja.pdf

Versenykiírás:
https://hunrowing.hu/wp-content/uploads/legacy-uploads/files/MESZ%20Ergo%20OB%20ki%C3%ADr%C3%A1s%202021%20v…