Skip to main content

Ha a Rose vom Wöthersee verseny, akkor magyar sikerek– nem csak a felnőtt, hanem az utánpótlás mezőnyben is! Idén is így volt ez a patinás karintiai megmérettetésen, amelyen Velden és Klagenfurt között 16 kilométert kellett egypárevezősben teljesíteni.

Gadányi Zoltána, az MTK Budapest válogatott evezőse egyre lejjebb szorítja a pályacsúcsot a Wörthi-tavon. Tavaly is “odacsapott” a mezőnynek, és idén is folytatta a “hagyományt”. Közel fél perccel javította meg tavaly felállított pályacsúcsát. Zozi ezúttal 1 óra 7 perc 16,1 másodperces idővel húzta be a győzelmet. Nem mellesleg a Masters A korosztályban indult.

A férfiaknál a tavalyi győztes Bácskai Máté (MTK Budapest) átadta helyét Tamás Bencének (Külker Evezős Klub Óbuda), aki 1 óra 2 perc 5,5 másodperces idővel lett a leggyorsabb a Wörthi-tavon – Zozihoz hasonlóan a Masters A korcsoportban állt rajthoz. Máténak sem kellett szomorkodnia: 1:02:58,7-es idővel a dobogó harmadik fokát szerezte meg.

Az ifjúsági mezőnyben induló Szente Dóra (MTK Budapest) az abszolút ötödik (!) helyet szerezte meg 1:11:04,8 idővel. A tavalyi versenyen harmadik helyen záró Harsányi Viktória (Külker Evezős Klub Óbuda) idén a hetedik helyen végzett 1:11:45,4-es idővel. Női abszolútban az első tízben további két magyar evezős végzett: 8. lett az ifik között rajthoz álló Somogyi Dorka (Szegedi Vízisport Egyesület), és 10. a serdülő Strochmayer Maja (MTK Budapest).

A csapatversenyt az MTK Budapest nyerte (Bácskai Máté, Kup Barnabás, és Gadányi Zoltána) teljesítményének köszönhetően.

default

A női U23-as korosztályban Harsányi Viktória a második helyet szerezte meg.

A női ifiknél Szente Dóra győzedelmeskedett, megelőzve Somogyi Dorkát, Kovács Lujza (Budapest Evezős Egyesület) a harmadik helyen zárt 1:18.15,2-es idővel. Takács Hanna (BEE) az ötödik lett.

Női serdülőben hét magyar mellett egy osztrák állt rajthoz. A dobogón is teljes volt a magyar dominancia az alábbiak szerint:

  1. Strochmayer Maja (MTK Budapest) 1:13:44,7
  2. Csókás Kíra (Szegedi Vízisport Egyesület) 1:14:51,5
  3. Nagy-Huszár Luca (Arrabona Evezős Klub) 1:18:06,3

Vithalm Panna Diána (Pénzügyőr SE) a 4., Cserkész Flóra (BEE) az 5., Dóczy Nóra (PSE) a 6., Fiák Lilla (BEE) a 7. lett.

A férfi ifjúsági mezőnyben Pálka Bálint (Szegedi Vízisport Egyesület) húzta a legjobb időt (1:06:23,1), amivel a negyedik helyen zárt, megelőzve klubtársát Rácz Regőt. Hajdu András (SZVE) a 7., Oláh Barnabás (MTK) a 10., Ambrus Barnabás (SZVE) 14., Bozóki Olivér (BEE) a 19. helyen ért célba.

Férfi serdülőben Kup Barnabás (MTK Budapest) hozta formáját, és “utcahosszal” győzött. Az ifjú titán három és fél percet vert olasz vetélytársára, 1:03:53-as idővel szerezte meg a győzelmet. Moór Ádám (SZVE) a dobogó harmadik fokát szerezte meg (1:10:33,1). Dabup Benjamin (SZVE) a 7. helyen zárt, mögötte a BEE evezősei zártak, sorrendben: Santos-Aranyos Zéta, Nagy Zalán, és Milán Zsolt.

A férfi felnőtt mezőnyben Látrányi Gergely Balázs a 8., Varga Miklós (mindkettő Arrabona Evezős Klub) a 9. helyen végzett. Az U23-asok között Palásthy András (BEE) 1:07:34,8-as idővel a dobogó harmadik fokára állhatott fel, megelőzve Kertész Kevét (KEK).

A női Masters “I” korcsoportban a 76 esztendős (!) Baracs Éva (KEK) a stopperórával versenyzett, és fantasztikus teljesítményt nyújtva küzdötte le a 12 kilométert 1:50:30,5-ös idővel.

  • A korcsoport: 1. Gadányi Zoltána (MTK)
  • B korcsoport: …5. Mohay Zsófia (BEE)
  • C korcsoport: …9. Szurovcsák-Gyetvai Éva (BEE), 10. Verebes Brigitta (BEE), 11., Szűts Beáta (BEE)
  • E korcsoport: 4. Péterfy Erika (Ferencvárosi Evezős Club), …6. Bosnyák Andrea (FEC), …14. Paranyi Gabriella (KEK)
  • I korcsoport: 1. Baracs Éva (KEK)

A férfi Masterseknél az A korcsoportban Tamás Bence, és Bácskai Máté nyert érmet. A helyezések:

  • A korcsoport: 1. Tamás Bence (KEK), 2. Bácskai Máté (MTK), …10. Mucsi György (BEE), 11. Látrányi Péter Krisztián (Arrabona), 12. Kerekes Áron (BEE)
  • B korcsoport: …4. Nagy Péter (Arrabona)
  • C korcsoport: …7. Szepesi Pál (BEE), …18. Lakatos Krisztián (BEE)
  • D korcsoport: …5. Jelinek Gábor (KEK)
  • E korcsoport: …12. Vécsei Zsolt (Velencei-tavi és Balatoni Evezős és Vitorlás SE)
  • F1 korcsoport: …12. Lipovits Zoltán (BEE), …20. Földházi Tibor (BEE)
  • G korcsoport: …8. Varga Péter (Arrabona), …14. Torma Gábor (Arrabona)
  • H korcsoport: …6. Szabados Miklós (KEK), …8. Fehér András (KEK), …13. Kontor József (Arrabona), 16. Szeredi Ottó (Arrabona)

Részletes eredmények a verseny hivatalos honlapján ITT.

Mindenkinek gratulálunk!