Skip to main content

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Evezős Szövetség. Ismét Cseh Ottót választották a MESZ elnökének. Az Elnökségben öt újrázó mellett, három új tag kezdi meg munkáját. Mandátumuk 2028-ig szól.

Fotók: Magyar Evezős Szövetség/Szlovák Bence

A tisztújító közgyűlés kezdetén köszöntőt mondott leköszönő elnökként Cseh Ottó, továbbá Dávid Imre a MESZ örökös tiszteletbeli elnöke, Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, valamint Märcz Tamás a Nemzeti Sportügynökség Sportszakmáért és ösztöndíjért felelős igazgatója.

Cseh Ottó külön megköszönte Herkules János és Deák Csaba személyében két olyan leköszönő elnökségi tag munkáját, akik az idei szegedi Európa-bajnokságon és Olimpiai Paralimpiai Kvalifikációs verseny lebonyolításában is nagy szerepet vállaltak. Továbbá köszöntötte Koós Dórát, anyai örömök elé néző irodavezetőnket.

A közgyűlés elsöprő többséggel – 50 igen szavazat és egy tartózkodás mellett – ismét Cseh Ottót, a tisztségért kihívó nélkül induló jelöltet választotta a Magyar Evezős Szövetség elnökének. A sportvezetőt először 2022-ben bízták meg a MESZ irányításával, új mandátuma négy évre szól.

A közgyűlés döntésének értelmében öt korábbi elnökségi tag folytathatja munkáját, mellettük három új tag került be a testületbe.

Szántó Éva, Balogh Ferenc, Kücsön Gyula, Vanczák Gergely, és Varga Tamás az új ciklusban is tagja az elnökségnek.

Újonnan került az elnökségbe: Nagy-Kapócs Anikó korábbi evezős olimpikon, a Velencei-tavi és Balatoni Evezős és Vitorlás SE szakosztályvezetője, Bencsik Gábor, korábbi evezős olimpikon, a Mohácsi Torna Egylet ügyvezető igazgatója, valamint Papp Gergely korábbi válogatott evezős.

A tagság a Felügyelő Bizottság elnökét és tagjait is megválasztotta. Az elnöki tisztséget a továbbiakban Teiszler Ferenc látja el, a FEB tagjai: Batári Annamária, Dr. Kokas Péter, és Lukácsovics Gábor.