Skip to main content

A St. Catharines-ben zajló világversenyen a felnőtt mezőny is rajtot vett. Bene Dorottya könnyűsúlyú egypárban nagyon kemény előfutamba került. U23-as egységeinknek nem sikerült a továbbjutás, a B, illetve C döntőben zárnak majd.

Fotó: Magyar Evezős Szövetség/Czucz Bálint

A női könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében Bene Dorottya (Danubius Nemzeti Hajós Egylet, edző: Ficsor László) nemzeti ünnepünkön, magyar idő szerint a kora esti órákban kezdte meg szereplését St. Catharines-ben. Az egyébként Amerikában élő Dóri kemény feladatot kapott, hiszen csak az előfutam győztese juthatott tovább. Ezt a pozíciót hamar magához is ragadta és meg is tartotta az osztrákok párizsi olimpikonja, Lara Tiefenthaler. Dóri a reményfutamra spórolt erejével, így a hatodik helyen ért célba.

A reményfutamban szerdán magyar idő szerint 15:30 órától amerikai, francia és tunéziai ellenfelet kapott. A legjobb tizenkettő közé jutáshoz az első két hely valamelyikét kell elcsípnie.

Fotó: Magyar Evezős Szövetség/Czucz Bálint

Szőllősi Balázs és Szigeti Ferenc (Győri Atlétikai Club, Csepel Evezős Klub, edző: ifj. Pergel László) kettőse a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök mezőnyében a reményfutamban volt érdekelt. A srácok féltávnál még vezettek a német, és a kanadai csapatnak, 1500-nál már a harmadik helyre csúsztak és a hajrában nem tudták utolérni korábbi üldözőiket, akik így továbbjutottak, Szőllőék pedig a B döntőbe kerültek. Pénteken 16:10 órától húznak a 7. helyért.

Fotó: Magyar Evezős Szövetség/Czucz Bálint

A férfi normálsúlyú kétpárevezősben versenyző Ujhelyi Mihály és Koncsik Dominik (MTK Budapest, Csepel Evezős Klub, edző: ifj. Pergel László) a reményfutamban féltávnál még a negyedik helyen evezett, közel a továbbjutást jelentő harmadik pozícióhoz, ám végül az ötödik helyen zártak. Így a C döntőben állhatnak majd rajthoz csütörtökön 15:40 órától.

A magyar küldöttséget augusztus 20-án, az Államalapítás és Szent István ünnepén a St. Catharines-hez közeli wellandi magyar közösség látta vendégül.

Fotó: Magyarország Torontói Főkonzulátusa

Sportolóink nemzeti ünnepünk alkalmából részt vettek a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Templomban tartott kenyérszentelésen is, ahol Jákó János főkonzul is köszöntötte a jelenlévőket.

Fotó: Magyarország Torontói Főkonzulátusa

És persze a Niagara-vízesés sem maradt ki a programból!

Fotó: Magyar Evezős Szövetség/Czucz Bálint