Skip to main content

Megkezdte szereplését a magyar küldöttség a kanadai St. Catharines-ben zajló felnőtt, U23-as és ifjúsági világbajnokságon. U23-as férfi normál- és könnyűsúlyú kétpárevezős egységeink húztak előfutamot.

Férfi normálsúlyú kétpárevezős egységünk, azaz Ujhelyi Mihály és Kocsik Dominik (MTK Budapest, Csepel Evezős Klub, edző: ifj. Pergel László) a negyedik helyen ért célba az előfutamban, így a srácok a reményfutamban folytatják szereplésüket. Misiék körülbelül féltávig a mezőnnyel “utaztak”, 1000 méternél a második helyen haladtak a komoly tempót diktáló, tavalyi ezüstérmes lengyel csapat mögött. Végül a negyedik helyre csúsztak a portugál, és az olasz csapat mögé.

Csapatunk augusztus 20-án, kedden magyar idő szerint 20:47 órakor rajtol a reményfutamban. A horvát, a dél-afrikai, a kínai, és az amerikai egységgel vívnak meg a legjobb tizenkettő közé jutást jelentő első három helyért.

Könnyűsúlyú kétpárban Szőllősi Balázs és Szigeti Ferenc (Győri Atlétikai Club, Csepel Evezős Klub, edző: ifj. Pergel László) párosának az első két hely valamelyike kellett volna a legjobb hat közé jutáshoz. A tavalyi francia érmes gárda behúzta az első helyet, az osztrákok pedig a második pozíciót, így Szőllőék a végén kicsit kiengedve a harmadik helyen értek célba a guatemalai és a hongkongi egység előtt.

Könnyűsúlyú csapatunk ugyancsak nemzeti ünnepünkön magyar idő szerint 21:12 órakor rajtolnak a reményfutamban, amelyből az első kettő jut a legjobb hat közé. Ellenfeleik lesznek: Guatemala, Németország, Kanada és Hong-Kong.

A hivatalos megnyitón a magyar csapat

Már a teljes magyar csapat megérkezett St. Catharines-be, a felnőtt vb kedden, az ifik versenye szerdán kezdődik majd.