Skip to main content

A párizsi olimpián a férfi egypárevezősök negyeddöntőjében a negyedik helyen ért célba Pétervári-Molnár Bendegúz, így a C/D elődöntőben folytathatja szereplését.

Búcsú Vera / Art of Rowing

Kőkemény mezőnyben kísérelhette meg a legjobb tizenkettő közé jutást Bendi kedd délelőtt.

A mezőny féltávnál már két részre szakadt, az első három helyen a holland Simon Van Dorp, a horvát Damir Martin, és a regnáló olimpiai bajnok Stefanos Ntouskos evezett. Bendi a hajrára tartalékolta erejét, és a finisben mindkét közvetlen riválisát: a szlovén Isak Ivan Zvegeljt, és a kubai Reidy Carbona Blancot is legyőzte.

Bendegúz a negyedik helyen ért célba, így a C/D elődöntőben folytathatja szereplését a párizsi olimpián.

„Ez volt a cél, ha nem jön össze a továbbjutás, akkor legalább a negyedik hely meglegyen. Ez a futam finálénak is beillett volna, mert a vb-döntőből három ember is itt volt, így a realitás a negyedik pozíció volt, de igyekeztem nem foglalkozni ezzel. A rajtnál beragadtam, az első 500 méter nagyon nem sikerült jól. Az volt a terv, hogy tapadok a horvát versenyzőre, de valahogy nem tudtam annyira intenzív és dinamikus lenni, amennyire szoktam. Ez már az előfutamban is probléma volt – értékelt az M4 Sportnak Bendi, aki a hátralévő két futamában igyekszik ezen javítani. – Szeretném a lehető legmagasabb helyet megszerezni, ami a 13., de már az nagy eredmény, hogy itt vagyok, büszke lehetek rá.”