U23

U23-as Eb: Benda Orsolya a döntőbe, Szklenka Bence a középdöntőbe masírozott a reményfutamból

Lezajlott a hat magyar érdekeltségű reményfutam a kruszwicai U23-as Európa-Bajnokságon. Benda Orsolya a második helyen jutott fináléba a reményfutamból. Szklenka Bence is továbbjutott, vasárnap délelőtt a középfutamból harcolhatja ki a döntős szereplést. Négy egységünk a B döntőbe jutott.

Normálsúlyú egypárevezőseben Benda Orsolya rögön egy szenzációs versennyel indította a szombat délutánt, hiszen végig stabilan a második helyen haladva, cseh versenytársa mögött célba érve kiharcolta az Eb-döntőbe jutást! Gratulálunk!

A korosztályos világbajnokságok jegyében: Bledben fordultak rá a felkészülés finisére – 30 érmet szereztek válogatott egységeink, klubjaink ötször állhattak dobogóra

Az elmúlt hétvégén került sor a bledi nemzetközi regattára, amelyen U23-as, ifjúsági és serdülő egységek indultak nemzeti színekben. A legidősebbeknél a szlovéniai versennyel zárult a válogatás folyamata a kevesebb, mint egy hónap múlva sorra kerülő világbajnokságra. A keret összetételéről szóló javaslatot jövő heti ülésén tárgyalja a Magyar Evezős Szövetség elnöksége. Az ifiknél és a serdülőknél a korábban kiválasztott csapatokat tesztelték Bledben.

Hír kategóriák: 

Lezárult az első válogató: dublóban meglepetés a férfiaknál

A könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyére került sor a válogató második napján. A férfiaknál nagyot ment az U23-as Turi Péter, Galcsó Vencel egység, amely Furkó Kálmán és Szigeti Roland felnőtt dublóját megelőzve nyerte a versenyszámot. A nők csekély számú mezőnyében Abid Syham és Csepel Zsófia könnyűsúlyú kétpárevezőse ért elsőként célba. A Velencei-tavi Evezőspályán tartott I. válogató célja a könnyűsúlyú csapatok kialakítása volt a felnőtt és az U23-as Európa-bajnokságra.

Furkó Kálmán és Sándor-Polivka Dóra nyerte az I. válogató versenyt könnyűsúlyú egypárevezősben

A Velencei-tavi Evezőspályán a cél az idei könnyűsúlyú csapatok kialakítása a felnőtt és az U23-as Európa-bajnokságra. Az első napon a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyére került sor, egy mezőnyt alkottak a felnőttek és az U23-asok. A válogató abban is támpontot adhat, hogy mely férfi és női könnyűsúlyú kétpárevezős egységet érdemes indítani a jövő évi olimpiai kvalifikációs regattákon.