koronavírus

Újra nyitva van a MESZ Iroda

A május 16-án a kormányzat, a budapesti kijárási korlátozás visszavonására tett bejelentésével összhangban a MESZ Irodája 2020. május 18-tól újra nyitva tart.

Egyelőre fokozatosan, biztonsági okból naponta 3 munkatárs tartózkodik az irodában. Ezért, ha meghatározott kolléganővel szeretnétek személyesen egyeztetni, kérünk benneteket előtte emailben vagy telefonon konzultáljatok az érintett munkatársunkkal.

Hír kategóriák: 

A MESZ Elnökségének ajánlása az új kormányrendelettel összhangban az edzések újra indítására vonatkozóan

Tisztelt Klubvezetők!
Kedves Edzők és Evezősök!

A 2020. április 30-án megjelent kormányrendelet (170/2020. (IV. 30.) értelmében május 4-étől kezdődően az egész ország területén újra indulhatnak a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzések.

Hír kategóriák: 

Helyzetkép a járványhelyzetben

A koronavírus-járvány az élet valamennyi területére hatással van, ezalól a sport, az evezés sem kivétel. A Magyar Evezős Szövetség intézkedéseiről, a kluboknál kialakult helyzetről és a lehetséges forgatókönyvekről Pignitzky Borbálát, a MESZ főtitkárát kérdeztük.

Hogyan értékelnéd a MESZ rendkívüli helyzetre adott válaszait? Kik közreműködtek, közreműködnek ebben?

Megvan a tokiói olimpia új időpontja!

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közleménye szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik az ötkarikás játékokat Tokióban. A paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor.

A játékokra eredetileg idén július 24. és augusztus 9. között került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt múlt kedden a jövő évre halasztották. Az elnevezés továbbra is Tokió 2020 lesz.

Hír kategóriák: 

Elhalasztják az olimpiát

Abe Sinzo, Japán miniszterelnöke és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke közös közleményben jelentették be, hogy a világon végigsöprő koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg Tokióban a nyári olimpiát, legkésőbb egy évre elhalasztják, azaz 2021 nyarán kerítenek majd rá sort.

Hír kategóriák: 

A FISA törölte a pótkvalifikációs versenyeket és a világkupákat

A Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) júniusig minden versenyt törölt a koronavírus-járvány miatt, köztük olimpiai kvalifikációs viadalokat is.

A FISA kedden még csak az olaszországi versenyeket törölte. A szezon első világkupa-viadalát április közepén Sabaudiában, a másodikat május elején Varesében rendezték volna meg, miként utóbbi helyszín adott volna otthont az európai ötkarikás selejtező regattának is április végén.

Felhívás - edzések, táborok és versenyek felfüggesztése

Tisztelt Klubvezetők!
Kedves Edzők és Evezősök!

Magyarország Miniszterelnökének 2020. március 13-i bejelentését követően, az eddigi Sportági Szakszövetségek és intézményekkel valamint szolgáltatókkal egyetértésben, a koronavírus terjedése elleni védekezés elősegítése érdekében a Magyar Evezős Szövetség operatív vezetése

JAVASOLJA ÉS KÉRI, hogy 2020. március 16-tól a klubokat határozatlan ideig zárjátok be, az edzéseket függesszétek fel az iskolai bezárások következményeként.

Hír kategóriák: 

Oldalak