U23 Európa-bajnokság

B döntős sikerek az U23-as Eb-n

Az U23-as Európa-bajnokság második napjának délelőtti programjában egy középfutamban, és négy B döntőben volt érdekelt a magyar csapat.

Szklenka Bence ötödik lett a normálsúlyú egypárak középfutamában, így a B döntőbe jutott! Sok sikert kívánunk!

Szentpáli Gergő és Szentpáli Balázs magabiztosan, nagy fölénnyel nyerte meg a normálsúlyú kettesek B döntőjét, ezzel a 7. helyen zárta a kruszwicai korosztályos Európa-Bajnokságot! Gratulálunk a csapatnak és edzőjének, Saáryné-Pető Tímeának!

U23-as Eb: Benda Orsolya a döntőbe, Szklenka Bence a középdöntőbe masírozott a reményfutamból

Lezajlott a hat magyar érdekeltségű reményfutam a kruszwicai U23-as Európa-Bajnokságon. Benda Orsolya a második helyen jutott fináléba a reményfutamból. Szklenka Bence is továbbjutott, vasárnap délelőtt a középfutamból harcolhatja ki a döntős szereplést. Négy egységünk a B döntőbe jutott.

Normálsúlyú egypárevezőseben Benda Orsolya rögön egy szenzációs versennyel indította a szombat délutánt, hiszen végig stabilan a második helyen haladva, cseh versenytársa mögött célba érve kiharcolta az Eb-döntőbe jutást! Gratulálunk!

Megkezdődött az U23-as Eb, négy egységünk helyosztó futammal melegíthetett a fináléra

Szombat reggel Kruszwica-ban 10+1 egységünk állt rajthoz az előfutamok során. Könnyűsúlyú ketteseink, férfi négypárevezősünk, és női könnyűsúlyú kétpárunk helyosztó futamban indult.

A csapat szereplését női könnyűsúlyú kettesünk kezdte meg, Fülöp Adrienn és Hegyes Barbara a helyosztó futamában ötödikként ért célba. Vasárnap 11:15-kor szurkolhatunk nekik a szám döntőjében.

Kezdődik az U23-as Európa-bajnokság

A Lengyelország szívében fekvő Kruszwica-ban rajtolt el a korosztályos kontinensviadal. Az 1999-ben és később született evezősök számára megrendezett seregszemle csupán két napos, szombaton és vasárnap tehát rendkívül sűrű program vár a versenyzőkre.

A hétvégén 30 európai nemzet versenyzői 22 számban mérik össze erejüket. A legnépesebb versenyszám a férfi normálsúlyú egypárak hajóosztálya, ahol 20 ország nevezettje áll majd rajthoz.

Kinőtte az U23-as korosztályt a 2020-ban az Év evezősének választott Szabó Márton

A 2020-ban egypárevezősben U23-as Európa-bajnoki negyedik helyet szerző Szabó Márton idén már a nemzetközi felnőtt mezőnyben tör babérokra. A magyar válogatott törökországi edzőtáborban hamarosan megteheti az újabb lépést céljai felé. A négypárban korábban Európa-bajnok szolnoki versenyző számára drámát hozott utolsó U23-as világversenye. A felkészülés finisében óriási nehézségekkel szembesült.

Európa-bajnok a magyar könnyűsúlyú kettes, női dublónk pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel az U23-as kontinensviadalon

Fantasztikus magyar sikereknek örülhettünk a görögországi Ioanninában rendezett U23-as Európa-bajnokság zárónapján. A Szabó Bence, Furkó Kálmán összetételű könnyűsúlyú kettesünk aranyérmet szerzett, Molnár Dezső tanítványai mellett Preil Vivien és Gadányi Zoltána, azaz női kétpárevezős egységünk is felállhatott a dobogóra! Valamennyi csapatunk remekül helytállt az Eb-n!

Remek kezdés az U23-as Európa-bajnokságon!

A görögországi Ionninában zajló korosztályos kontinensviadal első versenynapján valamennyi magyar egység továbbjutott! Hat egységünk a döntőbe menetelt, férfi kétpárunk pedig a legjobb tizenkettő között vasárnap harcolhatja ki a legjobb hat közé jutást.

Végh Nóra és Balogh Zsófia nyitotta a magyarok szereplésé, akik könnyűsúlyú kettesben, a tét nélküli pályaosztó futamban ötödikként értek célba.

Kezdődik az U23-as Európa-bajnokság, hét magyar egység áll rajthoz Ioanninában

A Görögországban megrendezésre kerülő két napos Európa-bajnokságon huszonöt ország képviselteti magát, összesen 490 versenyző áll majd rajthoz.

A népes magyar küldöttség 23 versenyzőből áll, összesen 7 egységünk méri össze tudását a hétvége során Európa legjobbjai ellen.