Tokió

Pétervári-Molnár Bendegúz: „soha nem kaptam még ennyi buzdítást, támogatást”

A második olimpiáján tizedik helyet szerző egypárevezősünknek nagyon jól esett az itthoniak szurkolása. Bende Tokió után boldog és csalódott is egyben. Szombaton azonban egyértelműen örömteli esemény vár rá: feleségül veszi evezős menyasszonyát.

A tizedik helyen végzett Pétervári-Molnár Bendegúz az olimpián

Bende a második olimpiáját a B döntő negyedik helyén zárta.

A tokiói evezős program záró napján, az egypárevezősök B fináléjában a világbajnok német szkiffes magabiztosan az élre állt, mögötte óriási csata volt a legjobb helyezésekért. Bende rendkívül jól jött a mezőnnyel, és végig nagy küzdelemben volt a 3-5. pozíció környékén. 1500 méter megtétele után ötödik helyen volt épp, de egy sikeres hajrát követően végül negyedikként haladt át a célvonalon. Ezzel Bende a 10. helyet szerezte meg a tokiói ötkarikás játékokon!

Nagy reményekkel érkezett Tokióba Pétervári-Molnár Bendegúz

Egypárevezősünk a teljes magyar csapatból elsőként kezdi meg szereplését az ötkarikás játékokon. A második olimpiáján résztvevő Bende a döntős szerepléssel lenne igazán elégedett. A legelső előfutamba sorsolták.

Bende edzőjével, és egyben édesapjával, Molnár Zoltánnal július 16-án érkezett meg Tokióba. Szobatársai az olimpiai faluban Gálos Roland ökölvívó és Bicsák Bence triatlonos.

Cél: a paralimpiai szereplés!

Megérkezett Olaszországba, a festői szépségű Gaviratéba a Végső Paralimpiai Kvalifikációs verseny helyszínére Pető Zsolt és edzője Nagy Gábor, aki június 3-5. között küzd meg PR1 egypárevezősben a tokiói paralimpiai kvótáért.

Zsolt már kipihente magát a 10 órás utazás után, a hajószerelést követően már túl van az első edzéseken.
25 ország 75 versenyzője 4 versenyszámban küzd a a paralimpiai kvótákért. Minden versenyszámban csak az első juthat ki Tokióba!

A kvalifikáció csak egy állomás!

Pétervári-Molnár Bendegúz második olimpiájára készülhet, miután az Európai Olimpiai Kvalifikációs Versenyen egypárevezősben kivívta a tokiói szereplés jogát. A siker hosszú, küzdelmes időszak lezárása, de a kvóta csak egy állomás, Bendegúz és edzője, egyben édesapja Molnár Zoltán többre vágyik!

Szívből gratulálunk a kvótaszerzéshez! Rió után a tokiói olimpián is ott leszel! Milyen érzés?
Nagy kő esett le a szívemről, most megpróbálom kiélvezni a sikert.

Csütörtökre halasztották a középfutamokat és a döntőket Vareseben

Az Európai Olimpiai és Paralimpiai Kvalifikációs Versenyen, Varese-ben az evezős hajók még egy ideig az állványokon pihennek majd, mivel az előrejelzés szerdára is óriási szelet ígért, így csütörtökre halasztották a középfutamokat és döntőket. Kedden száraz edzésekre volt csak lehetőség, a csapat így az ergométerre, spinningre és kocogásra hagyatkozva várja ki amíg a körülmények normalizálódnak.

Oldalak