serdülő válogatott

„Kulcsfontosságú volt az edzők együttműködése” – az utánpótlás kapitány szerint óriási lökést adhat az ORV győzelem

Toronymagas diadalt aratott a magyar serdülő válogatott a csehországi Trebonban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén augusztus 20-án. Taroltunk, hiszen a a női, a férfi és az összetett pontversenyt is megnyertük. Ezt mindig jó felidézni, most meg is tesszük.

Bearanyozták serdülőink a nemzeti ünnepet – fantasztikusan szerepelt válogatottunk az Olimpiai Reménységek Versenyén!

Előrehozott „tűzijátékot” rendezett augusztus 20-án serdülő válogatottunk, amely kilenc aranyérmet szerzett a csehországi Trebonban, megnyerve az összetett, a férfi, és női pontversenyt is.

Az Olimpiai Reménységek Versenyén a visegrádi országok vettek részt, a házigazda Csehországon kívül Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, valamint meghívottként Ausztria korosztályos evezősei álltak rajthoz.

Zárt kapuk mögött indul a szezon

Az U23, az ifjúsági és serdülő korosztályok képviselői szállnak vízre szombaton és vasárnap a Velencei-tavi Evezőspályán. A versenyre zárt kapuk mögött kerül sor!

A járványhelyzet nem tette lehetővé március végén a Csepelre tervezett Tavaszi Hosszútávú Verseny lebonyolítását, így a három korosztály teljes mezőnye először méretheti meg magát az évadban. Márciusban az olimpiai kvalifikáció és az Európa-bajnokságot megelőző I. válogató versenyre került sor Szegeden, amelyen viszonylag csekély mezőny állt rajhoz.

A második helyen zárt Magyarország az Olimpiai Reménységek Versenyén

A hat országot felvonultató nemzetközi utánpótlás megmérettetésen az összesített, a férfi és a női pontversenyben is a második helyen zárt a magyar serdülő válogatott, amely négy arany-, hét ezüst és egy bronzérmet szerzett a Velencei-tavi versenyen. Az ORV-n a Visegrádi együttműködés országai: Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország mellett meghívottként Ausztria és Szerbia vett részt.

A magyar válogatott serdülői domináltak Belgrádban!

Öt arany-, négy ezüst-, és két bronzérmet szerzett a magyar utánpótlás válogatott Belgrádban. A terveknek megfelelően a csepeli válogató után a szerb fővárosban, déli szomszédunk válogatóján álltak rajthoz serdülőink.

„Fontosnak tartom, hogy mintegy negyven fős létszámmal tudtunk részt venni a versenyen, amelyen a nyolc serdülő versenyszámból ötöt megnyertünk” - értékelt Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány.