Plovdiv

Női négypárevezős egységünk a 8., férfi nyolcasunk a 7. helyen zárta az ifi vb-t, utóbbi megnyerte a B döntőt

A fiúk megnyerték a B döntőt, a győzelemhez a lányok is közel voltak.

A Plovdivban zajló korosztályos világbajnokság zárónapján női négypárunk Pádár Luca, Bagó Zsófia, Elek Boglárka, és Harsányi Viktória összetételben csak fél másodperccel maradt le a B döntő első helyéről. A lányok a lengyeleket, a kanadaikat és az oroszokat is maguk mögé utasították.

Gratulálunk az egység és Ficsor László női ifjúsági program-edzőnek!

Hír kategóriák: 

Ígéretes eredmény az Eb előtt: 14. férfi négypárunk az ifi vb-n

A második helyen zárta a C döntőt férfi négypárevezős egységünk az ifjúsági világbajnokságon. A Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz, Boros Olivér összetételű csapat a 14. helyen zárta a seregszemlét.

Jó csapatnak szerencséje is van! Tolószélben húzhattak fiaink a plovdivi pályán, és az USA, Egyiptom, Hollandia és Horvátország négypárját megelőzve a második helyen értek célba. A győztes szerbek két másodperccel voltak gyorsabbak a mieinknél.

Hír kategóriák: 

Péntek 13 az ifi vb-n: a férfi nyolcasnak nem hozott szerencsét, női négypárunk magára talált

A Plovdivban zajló ifjúsági világbajnokság pénteki versenynapján férfi négypárevezősünk a C döntőbe kvalifikált, női négypárunk javuló teljesítményt mutatott, ám férfi nyolcasunkat bedarálta két ellenfél a reményfutamban.

Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz, Boros Olivér (edző: ifj. Pergel László) azaz férfi négypárunk a hollandok és az egyiptomiak mögött a harmadik helyen végzett a C/D elődöntőben, így a C döntőbe jutott.

Hír kategóriák: 

Ifi vb: női négypárunk és férfi nyolcasunk a reményfutamban folytatja, férfi négypárunk a C/D döntőért versenyezhet

A bulgáriai Plovdivban csütörtökön férfi négypárunk a negyedik helyen zárt a reményfutamban, az előfutamok során női négypárunk a hatodik, férfi nyolcasunk a harmadik helyen ért célba.

Férfi négypárevezős egységünk azaz Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz, Boros Olivér (edző: Ifj. pergel László) a szerdai „bátor” előfutam után a reményfutamban állt rajthoz. Az ukránok és a bolgárok jutottak a legjobb tizenkettő közé, a szerbek és a negyedik helyen végző mieink a C/D középdöntőben folytathatják szereplésüket.

Hír kategóriák: 

Odatették magukat a srácok – férfi négypárunk nyitotta szereplésünket az ifi vb-n

Hőségben és brutális mezőnyben kezdett a plovdivi ifjúsági világbajnokságon a Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz, Boros Olivér összetételű férfi négypárevezős csapatunk, amely a negyedik helyen végzett előfutamában, így a reményfutamban folytathatja.

Az előfutamból csak a győztes Oroszország jutott tovább, a lengyelek és a hollandok mögött érkeztek célba a mieink.

Hír kategóriák: 

Szerdán kezdődik az ifi vb, három egységünk képviseli a magyar színeket

Augusztus 11-15. között Bulgáriában, Plovdivban kerül sor a korosztályos seregszemlére. Két férfi és egy női csapatunk áll rajthoz.

Férfi és női négypárevezős egységünk, és egy férfi nyolcasunk versenyez Plovdivban. A mieink közül a férfi négypár kezdi meg először szereplését a világbajnokság első napján.

Hír kategóriák: 

Galambos Péter Világkupa-győztes!

A plovdivi Világkupán a könnyűsúlyú egypárevezősök szombati döntőjében Galambos Péter kirobbanó formát mutatott! A váci evezős az előfutamhoz hasonlóan a 2000 méteres táv legelején élre állt, és magabiztos fölénnyel vezetett. Az utolsó szakaszon a második helyen haladó lengyel Milovszki, és a horvát Radonic megpróbált felzárkózni, de Peti még a hajrában is megtartotta 6,5 másodperces előnyét, és egy bámulatos verseny végén elsőként haladt át a célvonalon.

Szívből gratulálunk Petinek és edzőjének, Rapcsák Károlynak a szenzációs eredményhez!

Minden egységünk a legjobb tizenkettő között a Világkupán

Rendkívül sikeresen kezdett a magyar válogatott a plovdivi Világkupán, ahol az előfutamok során péntek reggel mind a hét egységünk bebiztosította helyét a legjobbak között. Könnyűsúlyú egypárevezősünk, Galambos Péter pedig már a döntőbe jutásnak is örvendhet!

A Világkupát a női kettesek előfutamai indították, ahol Polivka Dóra és Krémer Eszter állt rajthoz. Mivel csak egy egység jutott tovább közvetlenül a döntőbe, a lányok biztonsági evezéssel értek célba a hatodik helyen. Reményfutamuk szombaton magyar idő szerint 8:46-kor kerül megrendezésre.

Hír kategóriák: 

Evezős Világbajnokság, Plovdiv

Bulgáriai Plovdivban vasárnap véget ért az evezősök idei utolsó és egyben legnagyobb megmérettetése az Evezős Világbajnokság. A világbajnokságon a magyar delegátus hét csapatából egy A, négy B és két C döntős helyezést szerzett meg. A nemzetközi evezős mezőnyben jártas sportág kedvelők pontosan tudják, hogy a B döntős evezősök (7-12 helyezés) legalább olyan felkészültek és erősek mint az A döntőben bejutó versenytársaik. Ez ezúttal sem volt másképpen.

Hír kategóriák: 

Oldalak