Poznanban a magyar csapat - pénteken kezdődik az Európa-bajnokság!

Közeleg a felnőtt Európa-bajnokság, azaz a harmadik, és egyben utolsó nemzetközi evezős verseny 2020-ban!

A felnőtt és paraevezős válogatottunk számára – szemben az ifi és U23-as korú versenyzőinkkel - nem kettő, hanem három napos az idei nemzetközi szezon, ami ennek a korosztálynak is csupán a kontinens bajnokságban merül ki. És mi más is adhatna helyszínt az év sokak számára legjobban várt versenyének, mint a nemzetközi evezős eseményei miatt már jól ismert Malta-tó, a lengyelországi Poznan szívében.

A már megtartott két korosztályos Eb-k esetében előfordult, hogy egy-egy evezős nemzet úgy döntött, hogy nem vesz részt az adott eseményen. A péntektől vasárnapig rendezett poznani Európa-bajnokságon viszont óriási mezőny lesz, az Eb-ket rendszeresen látogató országok közül csupán Nagy-Britannia, Portugália és Törökország nem nevezett versenyzőt. Nagy izgalmak várhatóak tehát, hiszen összesen 575 versenyző áll majd rajthoz a hétvégén, 31 ország képviseletében. A 18 versenyszám mellett 4 paraevezős hajóosztályban is folyik majd versenyzés, három napon keresztül.

A magyar csapat 9 egységgel utazott a helyszínre, amelyeknek összeállítása a következő:

- címvédőként állhat rajthoz Galambos Péter, aki ismét könnyűsúlyú egypárban versenyez majd

- Polivka Dóra idén súlycsoportot váltott, és ő is a könnyűsúlyú egypárak között fog versenyezni a hétvégén.

- Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú egypárban erősíti a magyar csapatot.

- Simon Béla és Juhász Adrián szintén már sokadik EB szereplésére készül kormányos nélküli kettesben

- Gadányi Zoltána és Preil Vivien a tavalyi U23-as sikerek után idén a felnőtt kontinens bajnokságon állnak rajthoz normálsúlyú kétpárban

- Ács Kristóf és Bácskai Máté szintén első éves felnőttként fog versenyezni hétvégén normálsúlyú kétpárban

- Abid Syham és Csepel Zsófia egy idén kialakult formációban mérettetik meg képességeiket a könnyűsúlyú kétpárak mezőnyében

- könnyűsúlyú négypárban Szabó Bence, Furkó Kálmán, Szigeti Roland és Forrai Dávid képviseli hazánkat

- Pető Zsolt a paraevezős PR1 egypárak között áll rajthoz

A csapat kedden utazott a helyszínre, sajnos a korábban Eb-részvételt kiharcoló Bertus Kitti nélkül, aki sérülés miatt kihagyja a versenyt.

A hétvége hatványozottan is izgalmasnak ígérkezik, hiszen nem csak hogy az egyetlen nemzetközi versenylehetőség a mieinknek, bizonyos hajóosztályokban a jövő évi Európai kontinenskvalifikáció és pótkvalifikáció szempontjából is érdemes lesz majd vizsgálni a verseny alakulását.

Hogy lesz-e folyamatos élő videóközvetítés, arról még nincs tájékoztatás, de ezúttal is érdemes követni a www.worldrowing.com oldalt z audio kommentár, és az eredmények eléréséhez.

Valamennyi egységünknek bivalyerős csapásvégét, és nagyon sok sikert kívánunk!

HAJRÁ MAGYAROK!!

Hír kategóriák: