Fontos felhívás a klubvezetők számára!

Tisztelt Klubvezetők!

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmeteket a szerdán bejelentett 47/2020-as számú, 2020. március 19.-től hatályos kormányrendelet 3.$.-ra (Magyar Közlöny – 2020. március 18.)amely szerint többek között a sport stratégiai ágazatban működő gazdasági egységekben (jelen esetben a sport klubokban) 2020. március, április, május, június hónapokra a munkavállaló esetében, a munkáltató mentesül a munkabér utáni közterhek fizetése alól.

A kormányrendelet az alábbi linken érhető el:
https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/0a45e158ca1d1b307b2057292893bc7981...

A munkavállaló munkabérét terhelő járulékok közül kizárólag a természetbeni egészségbiztosítási járulékfizetés kötelezettség áll fenn azzal, hogy annak havi mértéke nem haladhatja meg az egészségügyi szolgáltatási járulék havi összegét azaz 7710 forintot. Kérjük ne felejtsétek el jelezni könyvelőtöknek, bérszámfejtőtöknek a következő hó elején a járulékfizetés esedékessége során.

Az elnökség nevében szeretnénk jelezni nektek, hogy minden a klubokat és a sporttevékenység végzését érintő kormányrendeletről, határozatról értesíteni fogunk benneteket a lehető leghamarabb.

Tudatában vagyunk annak, hogy az edzések szüneteltetése, a klubok bezárása, a versenyek átszervezése milyen terhet jelent a klubok működésére nézve.

A Magyar Evezős Szövetség elnöksége a lehetőségeihez mérten minden segítséget meg fog adni annak érdekében, hogy kompenzálásra kerülhessen a forráskiesés ,de ezzel kapcsolatban még korai bármilyen konkrétumot kijelentenünk, hiszen látnunk kell, hogy ez az időszak meddig tart, milyen változásokat von maga után, illetve, hogy az EMMI milyen lehetőségeket fog számunkra biztosítani.

Kérjük Ti is gondolkodjatok, hogy klubon belül milyen gazdasági intézkedéseteket tudtok hozni (pl. tagdíjfizetésösztönző tagdíjcsökkentés) a helyzet enyhítése érdekében.

Mindenesetre a koronavírus kapcsán kialakult „veszélyhelyzet” elmúltával (bízunk benne, hogy rövid idő lesz) egy felmérést fogunk végezni a klubok aktuális helyzetéről és ez alapján fogjuk kialakítani „mentőcsomag” javaslatunkat melyet az EMMI-nek megküldünk. Addig is kérjük ha már látjátok, hogy június végéig milyen forráskieséssel számoltok, azt részemre megküldeni szíveskedjetek.

Kérünk benneteket addig is, hogy minden óvintézkedést a legmagasabb fegyelemmel és odafigyeléssel tartsatok és tartassatok be, hogy gyorsan és kíméletesen túl legyünk a járványon.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

a MESZ elnöksége nevében

Pignitzky Borbála
főtitkár

Hír kategóriák: