A zárónapra is jutott magyar érem az Evezős Ergométeres Világbajnokságon

A magyar válogatott para-evezős Pető Zsolt a második helyen zárt, legjobbját húzta kétezer méteren, az ugyancsak para-számban induló Tóth Balázs a hatodik, a női ifjúsági mezőnyben 2000 méteren Siska Bettina a hetedik pozícióban végzett.

A háromszoros világbajnok Pető Zsolt a férfi PR1 kategóriában ötszáz méteren már az első napon is érmet, méghozzá ezüstöt húzott. A tokiói paralimpiát megcélzó győri versenyző ezúttal is komoly kihívóra akadt a francia Pascal Daniere személyében.

Ellenfelével féltávig az élen haladtak, majd Zsolt leszakadt és végül a második helyen ért célba, megszerezve második érmét a párizsi világbajnokságon. 8:09.9-es ideje egyéni csúcs.

„Egyáltalán nem vagyunk csalódottak. Zsolt azt az időt hozta, amit elvártam tőle, legjobbja most erre volt elég” - értékelt Nagy Gábor para-szakágvezető.

„Az elsődleges célunk, hogy kijussunk a tokiói paralimpiára, emiatt elsősorban a vízi felkészülésen van a hangsúly” - Zsolt ezzel együtt is Európa-bajnoki címet nyert ergométeren pár héttel ezelőtt Prágában.

A válogatott para-evezős a február 22-23-i székesfehérvári Evezős Ergométeres Országos Bajnokságon is rajthoz áll, majd Olaszországba utazik melegvízi edzőtáborba, hogy aztán az április 27-29. között megrendezésre kerülő európai pótkvalifikációs regattán kvótát szerezzen a paralimpiára.

A PR3-ID versenyszámban az értelmi sérültek világjátékán a közelmúltban aranyérmet szerző Tóth Balázs remekül helytállt. A pénteken 500 méteren szerzett ezüstérme után ma 1000 méteren a negyvenkét fős mezőnyben a hatodik helyet vívta ki. „A németek tavalyi világbajnoka például csak négy tizeddel előzte meg. Hozta azt az időt, amit kértem tőle” - hangsúlyozta Nagy Gábor.

Siska Bettina 2000 méteren hetedik helyezéssel zárta a világbajnokságot. Stabilan a mezőny elején haladva 07:13.1-es idővel ért célba. „Bettina kihajtotta magát, stabilan hozza, amit tud” – értékelte tanítványa szombati teljesítményét edzője Halmainé Mészáros Éva. „Az ötszáz méter remek volt, sikerült előrelépnünk” – emlékeztetett a tréner az Arrabona Evezős klub kétszeres Európa-bajnokának pénteken szerzett világbajnoki ezüstérmére, amellyel tovább javította egyéni csúcsát.

Még egy magyar volt ma mezőnyben, Kormos Bence a Masters30 versenyszámban a 13. helyen végzett.

A magyarok három négy ezüstérmet szereztek a párizsi Evezős Ergométeres Világbajnokságon.

Részletes eredmények az alábbi linken:
https://regatta.time-team.nl/wrich/2020/results/c49036725-76e8-4fcf-a328...

Mindenkinek gratulálunk!
További sikereket kívánunk!