Elindult a nevezési időszak az idei Budapest Kupa Regattára!

2020. április 4-én már a 10. Nemzetközi Budapest Kupa Regatta kerül megrendezésre, amely hagyományosan az evezős évadnyitó 30. gróf Széchenyi István emlékverseny is egyben. A Danubius Nemzeti Hajós Egylet, a Magyar Evezős Szövetség és a Budapest Evezős Szövetség által szervezett verseny a hazai evezős élet egyik legnagyobb versenyévé nőtte ki magát az elmúlt tíz évben.

A verseny, tíz éves története alatt megváltoztatta az elmúlt harminc év evezős kultúráját itthon. Katalizátorként szolgált abban a folyamatban, amelynek eredményeként ma már tavasszal, a vízre szállások kezdetétől nagy számban készülnek felnőtt, ifjúsági és Masters csapataink nyolcas hajókban. A Capital Cup Regatta Tour alapítójaként sikerült bekapcsolni a versenyt a pezsgő európai evezős masters és klub szintű evezés forgatagába. Évente 60-80 darab nyolcas vesz részt a versenyen, ami 8-12 országból 500-700 versenyzői létszámot jelent. Kötelező részvétellé vált az evezés szeretőinek és élmény a sporttal ismerkedőknek.

2020-ban a szervezőség először a Budapest Kupa történetében külön divíziót indít egypárevezősök számára az Óbudai-sziget/Nagy-Duna pálya szakaszon. A 25 indulóban limitált versenyben minden résztvevő egy korcsoportban indul, a férfi és női versenyzőket díjazzák csak külön.

A szervezők várják a hazai és külföldi csapatok nevezését nyolcasban, női négypárban és először a verseny történetében egypárban.

http://budapestcupregatta.com/language/hu/regisztracio/