Hasznos és interaktív volt a Baján megrendezett 2019. évi Edzői Fórum

November 22-24. között ismét a Bajai Spartacus Sport Club adott otthont a hagyományos Edzői Fórumnak. A szakmai és a szövetséget érintő témák mellett az Edzőbizottság átalakítása került szóba, a hatékonyabb működés érdekében egyes tagok csökkentenék az Edzőbizottság létszámát.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a hazai klubok, edzők tájékoztatását tűzte ki célul az Edzői Fórum.

„A felkészülési program, az olimpiai kvalifikációs rendszer, a válogatás elvei, rendszere - ezekről adtunk tájékoztatást” - hangsúlyozta Dani Zsolt, az Edzőbizottság vezetője.

„Sok sportszakmai kérdést érintettünk, amelyek a válogatotton közelmúltban elvégzett biomechanikus mérésekkel kapcsolatosak, számos olyan kérdéssel foglalkoztunk, amelyek napi szinten érintenek minden klubot és edzőt.”

„Megadtuk a lehetőséget minden klubnak, edzőnek arra, hogy az aktuális szakmai kérdésekről tájékozódjon, hozzászóljon, észrevételt tegyen mielőtt az Elnökség véglegesítené az elképzeléseket. A cél az, hogy minden érintett részt vegyen az eseményen, mivel valamennyi műhely-, és egyesület támogatásnak azok a programok az alapjai, amelyekről itt szó esett. Ha ezt valaki nem tudja, meglehet, hogy olyan támogatástól esik el, amelyet egyébként teljesíteni tudna.”

Az Edzőbizottság – amennyiben az Elnökség elfogadja - kilencről, öt főre csökkenti létszámát.

„Gyorsan kell reagálnunk a különböző helyzetekre, kérdésekre. Konstruktív, gyors, átgondolt javaslatokat kell tennünk, ezzel tudjuk a legjobban segíteni a magyar evezést”.

Az Edzőbizottság javasolt tagjai:
- Dani Zsolt (vezető)
- Pető Tímea (női szakág)
- Alföldi Zoltán (para szakág)
- Ifj. Pergel László (utánpótlás)
- Mácsik Miklós (élversenyzők)

A javaslatot az Elnökség a MESZ Szervezeti és Működési Szabályzatát követően a 2019. decemberi 4.-i elnökségi ülésen tárgyalja.

Baján a jövő évi Edzői Fórum időpontját is meghatározták: 2020. november 20-22. között kerül sor a szakmai eszmecserére.

Hír kategóriák: