A Career Sport Management egyengeti Galambos Péter karrierjét

Az Európa-bajnoki címvédő, ötszörös világbajnoki érmes váci evezős szeptember elsejétől dolgozik Ifj. Tóth György menedzserrel. Péter egyébként is izgalmas, mozgalmas időszakot él meg, hiszen könnyűről, normálsúlyra váltva a tokiói olimpiát célozza meg.

A Career Sport Management alapító-tulajdonosa, Ifj. Tóth György számára ismerős a sport világa, hiszen húsz éven keresztül aktívan sportolt, néhány éve avanzsált menedzserré. Hat sportolóval foglalkozik: Galambos Péter mellett Sztankovics Anna, ifjúsági olimpiai bronzérmes úszó; Gercsák Szabina ifjúsági olimpiai bajnok cselgáncsozó; Veres Amarilla paralimpiai bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes kerekesszékes vívó; Klement Kármen utánpótlás válogatott karate versenyző, valamint Fekete Ádám világbajnoki bronzérmes kenus tartozik ”védencei” közé. Hat sportolónál többel nem szeretne foglalkozni, mivel a bennük rejlő potenciált csak így tudja maximálisan kiaknázni. Szeretne minőséget képviselni.

„Gyorsan közös nevezőre jutottunk” - emlékszik vissza a Galambos Péterrel történt az első megbeszélésre Ifj. Tóth György.

„Peti visszahúzódó, szerény, de eszméletlen mennyiségű munkát tesz bele a mindennapokba, abszolút profi hozzáállással és mentalitással. Fontos, hogy merjünk cégeket megkeresni, merjünk tárgyalni, mert a sportháttere, az eredményei megvannak hozzá. Voltak támogatói, de ezek ad-hoc lehetőségek voltak, különösebb koncepció nélkül. Az eredményei önmagukért beszélnek, ha ezeket megfelelően kommunikáljuk, helyére tudjuk tenni az anyagi és terméktámogatások mértékét.”

„Olyan terheket igyekszem levenni a válláról, amelyekre a midennnapi edzések mellett nincs ideje: médiamegjelenések szervezése, versenyek elő-, és utókommunikációja. A felkészülést és az egzisztenciát biztosító tárgyi és anyagi feltételek javítása, szponzorok keresése, a velük való kapcsolattartás. A magyar sportban ma fokmérő kinek mennyi támogatója van. Támogatót találni könnyű, megtartani már nehezebb.”

Ifj. Tóth György elsősorban a váci vállalkozók segítségére számít, ugyanakkor azt is fontosnak tartja, hogy üzleti partnereit is összehozza egymással.

„Nagyon sok cég működik Vácott és környékén, sok a kiaknázatlan lehetőség. Bízom benne, hogy különböző evezéssel kapcsolatos rendezvényeket tudunk vinni a városba, ebben már vannak biztató jelek. Sok mindent tudunk tenni, hogy Petinek, vagy akár klubjának jobb, több lehetősége legyen”.

„Az evezős közegben új irányvonal, hogy valaki menedzserrel készül. Sokan kíváncsian várják mit tudok letenni az asztalra. Az elmúlt hónapokban már sikerült kisebb együttműködéseket kötni, amelyek nagy segítséget nyújtanak Peti számára.”

A közelmúltban elindult Galambos Péter sportolói Facebook-oldala, amely rövid idő alatt jelentős követői tábort mozgósított, de az Instagramon is aktív az Európa-bajnok evezős.

„Sajnálom, hogy nem léptem meg ezt korábban, hiszen 2010 óta vannak eredményeim” - szögezte le Galambos Péter, aki még nyári világbajnokság előtt döntött úgy, hogy menedzser után néz.

„A mostani feltételek a legeslegjobbak. A szövetség részétől is nagyon jó a támogatottság. Egy sportolónak a nyugodt felkészüléshez és a kimagasló eredményekhez stabilitásra van szüksége.”

De hogy áll a hízókúra? Hiszen az olimpiai részvétel esélyéhez a testtömegét is növelni kell Galambos Petinek. „Rajta vagyok. 73-74 kilogramm körül mozgok egész szezonban, az eddigi gyakorlat szerint a versenyek alkalmával fogytam vissza könnyűsúlyra, 72,5-re. Eddig két-három kilót szedtem magamra, szépen lassan csúszik feljebb a mérleg mutatója.”

A hízókúrában Petit szponzorként egy táplálék kiegészítő cég valamint egy váci étterem is segíti, de egy prémium minőségű fejhallgató márka és a Prémium Rendezvényszervező Zrt. is a támogatói között van.

Galambos Péter hétvégéig a válogatott dunavarsányi edzőtáborban edz, majd szakítva korábbi gyakorlatával jövő év elején meleg vízi edzőtáborban is készül.