Állítsd kihívás elé a világ legjobb ergométereseit, ergózz, bulizz a World Urban Games Budapesten!

Különleges és nem utolsósorban ingyenes programok várják a látogatókat az Utcai Sportok Világjátékán Budapesten szeptember 13-15. között.! Neves amerikai evezős ergométer-szakember tart edzést az érdeklődők számára, a világ tizenhat legjobb ergósa pedig különféle – részben a közönség által megszabott – kihívásokat teljesít.

Idén először rendezi meg a GAISF (Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége) a World Urban Games-t (WUG), amelynek lebonyolítására 50 város jelentkezett. Barcelonát, Los Angelest és Tokiót is megelőzve végül Budapest programja bizonyult a legalkalmasabbnak, hogy egy új, elsősorban fiatalokhoz szóló világeseménynek házigazdája legyen.

A versenyzők hat sportágban bizonyíthatnak: 3x3 kosárlabdában, BMX freestyle-ban, breaktáncban, parkourben, inline görkorcsolyában és repülő korong (azaz frizbi) freestyle-ban. Emellett bemutatósportként a laser run és az evezős ergométer is helyet kap a programban.

A World Urban Games nem csak egy világverseny, hanem egy ingyenesen látogatható, háromnapos sport- és zenei fesztivál, amely a fiatalok számára kínál lehetőséget, hogy testközelből drukkolhassanak az utcai sportok sztárjainak, és akár a saját tudásukat is próbára tehetik a vendégek által is használható egységekben.

Shane Farmer, amerikai evezős ergométer szakoktató, minden nap kétszer egy óra edzést, oktatást tart az érdeklődők számára!

Az eseményen a világ legerősebb nyolc női és nyolc férfi ergométerese versenyez: ausztrál, brit, kínai, ukrán és fehérorosz sportolók is indulnak. De cseppet sem átlagos verseny vár rájuk, mivel különböző kihívásokat kell majd teljesíteniük.

Például: 6000 méteren tizenhatos vagy harminchatos csapásszámmal kell húzniuk, ha ettől eltérő lesz a csapásszámuk, büntetőpontokat kapnak. Egy másik feladat: kétszer tíz csapásból kihozni a lehető legmagasabb teljesítményt. Lesz egyenes kiesés és vegyes csapatverseny is.

A látogatók a három nap folyamán gyakorlatilag reggeltől estig ergométerezhetnek a helyszínen.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet:
https://wugbudapest.sport/regisztracio

Az esemény honlapja:
https://wugbudapest.sport/fooldal