Remek kezdés az U23-as Európa-bajnokságon!

A görögországi Ionninában zajló korosztályos kontinensviadal első versenynapján valamennyi magyar egység továbbjutott! Hat egységünk a döntőbe menetelt, férfi kétpárunk pedig a legjobb tizenkettő között vasárnap harcolhatja ki a legjobb hat közé jutást.

Végh Nóra és Balogh Zsófia nyitotta a magyarok szereplésé, akik könnyűsúlyú kettesben, a tét nélküli pályaosztó futamban ötödikként értek célba.

Férfi könnyűsúlyú kettesünk, Szabó Bence és Furkó Kálmán megnyerte pályaosztó futamát, magabiztosan végig "utazva" pályájukat ezer méter után maguk mögé utasították olasz és német ellenfeleiket is, így átvéve a vezetést a többi 5 egység előtt.

Papp Benedek és Porvázsnyik Patrik normálsúlyú kettesben állt rajthoz, ahol a pályaosztó futamukban könnyed második ezer méterrel hatodikként haladt át a célvonalon, rákészülve a holnapi döntőre.

Preil Vivien és Gadányi Zoltána egy igen erős előfutamban harmadik lett a normálsúlyú kétpárevezősök között. A délutáni reményfutamban a magyar egység rendkívül magabiztosan nyerni tudott, így ezzel a kiváló versennyel kvalifikálták magukat a legjobb hat közé!

Ács Kristóf és Bácskai Máté végig második helyen haladva előfutamukban, nagyon stabilan tartotta bejutóhelyét, és bejutott a holnapi középfutamba a férfi normálsúlyú kétpárevezősök népes mezőnyében. A fiúk vasárnap reggel húznak a döntőbe jutásért, majd döntőjükben délután állnak rajthoz.

Női normálsúlyú négypárevezősünk, Szili Dorina, Molnár Anna, Benda Orsolya és Zsiros Janka összeállításban második tudott lenni az előfutamban, azonban innen csak egy egység jutott tovább közvetlenül a döntőbe. A lányok a délutáni reményfutamban féltávig még ötödik helyen haladtak, majd egy rendkívül jól kivitelezett második ezer métert követően teljesen felzárkóztak az élmezőnyre és negyedik helyen kvalifikálták magukat a döntőbe!

Kunstár Márk, László Péter, Hopp Márton, Kiss Norbert, Gerei Tamás, Szabó Márton, Dobai Tamás, Király Csaba és kormányos Szalkai Ádám második lett a férfi nyolcasok előfutamában. Mivel azonban itt is csak egyetlen egység jutott közvetlenül tovább a döntőbe, délután ők is reményfutamot húztak. A magyar nyolcas egy kevésbé erős rajtot követően remekül tudott versenyezni, gyakorlatilag fej-fej mellett versenyezve a lengyel egységgel a második helyért, fél hajóval lemaradva az ukrán nyolcastól. Végül a magyarok a négy bejutó helyből nagy harcban elcsípték a harmadikat, bőven maguk mögött hagyva német és orosz ellenfeleiket.

Gratulálunk minden egységnek a szép eredményekhez és remek versenyekhez.

Sok sikert kívánunk a holnapi középfutamban és döntőkben!

HAJRÁ MAGYAROK!