Galambos Péter világbajnoki ezüstérmes!

Újabb remek eredményt ért el a könnyűsúlyú egypárevezősben versenyző Galambos Péter, Európa-bajnokunk egy fantasztikusan csillogó ezüstérmet szerzett az év legfontosabb és legnagyobb versenyén! Könnyűsúlyú kettesünk is remekelt: Furkó Kálmán és Szabó Bence az U23-as Európa-bajnoki bronz után a felnőtt mezőny negyedik legjobb egysége lett idén!

A linzi Világbajnokság pénteki napján rendezték meg a könnyűsúlyú egypárevezősök döntőjét, ahol Galambos Péter szokásához híven remekül rajtolt, rögtön a mezőny élére állt a táv első métereiben, majd az olasz Martino Goretti átvette tőle a vezetést. Peti ezután a táv nagy részében második helyen haladt, nyomában az idei kétszeres világkupa-győztes Sean Murphyvel. A Vb-n kirobbanó formát mutató Goretti tartotta stabil egy hajós előnyét, a váci világklasszis pedig 1500 méter környékén lemaradni látszott, Murphy több ízben át tudta tőle venni a második pozíciót. A magyar versenyző azonban az utolsó 400 méteren szédületes hajrát mutatott be, és 15-20 csapás alatt otthagyta ausztrál ellenfelét, így megszerezve a szenzációs második helyet a világbajnoki döntőben!

Galambos Peti ezzel tehát ötödik világbajnoki érmét zsebelhette be, a mai nap egy újabb ezüsttel egészülhetett ki az eddig két ezüstből és két bronzból álló gyűjtemény.
Remek szezont zárhatott könnyűsúlyú szkiffesünk, a májusi világkupa győzelmet, az Eb-aranyat és a világkupa bronzot a mai csodás eredménnyel koronázhatta meg.

Szívből gratulálunk Galambos Péternek, és edzőjének, Rapcsák Károlynak!

A könnyűsúlyú kettesek döntőjében is pazarul szerepeltek a magyarok!

Furkó Kálmán és Szabó Bence kezdetben a mezőny végén, a hatodik pozícióban haladt. 1500 méter megtétele után a mieink felzárkóztak az ötödik helyre, majd egy hatalmas finissel a cseh egységet messze maguk mögött hagyva a negyedik helyen haladtak át a célvonalon, 4 másodperccel lemaradva a dobogóról. Gratulálunk az egységnek és edzőjüknek, Molnár Dezsőnek az igen szép versenyzéshez!

Polivka Dóra és Krémer Eszer a normálsúlyú kettesek igen küzdelmes 'D' döntőjében egy jól kivitelezett rajtot követően az élen haladt, majd a táv második felében visszacsúszott a mezőny közepére. Az utolsó 500 méteren minden csapat óriási hajrába kezdett, a magyar kettes is nagy harcban volt az ellenfelekkel, és egy jó finisnek köszönhetően a harmadik helyen tudtak célbaérni. Dóra és Eszter (edzőjük: Eros Goretti) ezzel a 21. helyen zárta a Világbajnokságot.