Világbajnokság: a döntőben Galambos Péter, nagyot ment Pető Zsolt

Európa-bajnokunk magabiztosan menetelt a Linzben zajló Világbajnokság fináléjába, Galambos Péter pénteken 13 óra 55 perckor rajtol a legjobb hat között. Para-evezősünk Pető Zsolt remekül húzott a mai versenynapon, teljesítménye C döntőt ért. A nőknél dublónk és perorunk is a D döntőben folytathatja.

A könnyűsúlyú egypárevezősök középfutamában Galambos Peti rendkívül magabiztosan versenyzett, a táv nagyrészén közvetlenül az olasz Martino Goretti mögött, végül a biztos továbbjutás tudatában harmadikként haladt át a célvonalon, ezzel a legjobb hat közé jutott! Pénteken 13:55-től szurkolhatunk Petinek a döntőben! Gratulálunk és nagyon sok sikert kívánunk!

Pető Zsolt rendkívül meggyőző versenyzéssel nyerte C/D középfutamát a PR1 para-evezős egypárak mezőnyében, így bejutott a 'C' döntőbe! Zsolt 500 méternél még a negyedik helyen haladt, aztán méterről méterre zárkózott fel a mezőny elejéhez. 1500-nál már második volt, amit egy bámulatos hajrá követett, így Zsolt 4 másodperces fölénnyel, legjobb középfutam idővel nyerte a futamot! Gratulálunk és sok sikert kívánunk a 'C' döntőben!

Preil Vivien és Gadányi Zoltána negyedik lett a normálsúlyú kétpárevezősök C/D középfutamában, így a 'D' döntőbe jutott! Sok sikert kívánunk!

Polivka Dóra és Krémer Eszter nagy csatában negyedik lett a normálsúlyú kettesek C/D középfutamában, így 'D' döntőbe jutottak, ami holnap 09:35-kor rajtol. Sok siker kívánunk!

Hajrá magyarok!

Hír kategóriák: