Döntőbe jutott férfi könnyűsúlyú kettesünk a Vb-n, Galambos Péter továbbra is szárnyal

A férfi könnyűsúlyú számok hozták a legnagyobb magyar sikereket a Linzben zajló Világbajnokság szerdai versenynapján: Szabó Bence, Furkó Kálmán összetételű perorunk a döntőbe jutott, Európa-bajnok egypárevezősünk Galambos Péter pedig magabiztosan nyerte a negyeddöntőt.

Szabó Bence és Furkó Kálmán, azaz könnyűsúlyú kettesünk nem bízta a véletlenre, már a táv első felében biztosította a továbbjutást. Az orosz párossal együtt haladva második illetve harmadik helyen haladtak, elszakadva a mezőny végétől. A magyar kettes végül harmadik helyen kvalifikálta magát a legjobb hat közé, így pénteken majd a döntőben szurkolhatunk nekik! Gratulálunk!

Galambos Péter magabiztosan jutott a középdöntőbe, miután ismét rajt-cél győzelmet aratott a könnyűsúlyú egypárevezősök negyeddöntőjében. Gratulálunk és sok sikert csütörtökön a döntőbe jutásért!

Pétervári-Molnár Bendegúz kvalifikálta magát az E/F középfutamba, miután egy könnyedebb, biztonsági evezéssel harmadik helyen haladt át a célvonalon negyeddöntőjében a férfi normálsúlyú egypárak között. Gratulálunk, továbbra is szurkolunk!

Pető Zsolt a para-evezős a PR1 egypárak reményfutamában jó versenyzéssel harmadik helyen ért célba. A futamból csak két versenyző jutott tovább, így Zsolt a C/D középfutamban folytatja a versenyzést. Sok sikert kívánunk!

Preil Vivien és Gadányi Zoltána negyedik lett a normálsúlyú kétpárevezősök reményfutamában, ezzel a C/D középfutamba jutott. Sok sikert kívánunk csütörtökön!

Polivka Dóra és Krémer Eszter egy igen küzdelmes negyeddöntőben ötödikként haladt át a célvonalon, így C/D döntőbe jutottak a női normálsúlyú kettesek mezőnyében. Sok sikert kívánunk a további versenyekhez is!

Hír kategóriák: