Íme az Evezős Szövetség honlapja - új szerepkörben!

Az egymástól elszakadt egykori barátok, csapattársak egymást keresésének lehetősége; a családi fotóalbumok lapjai közül fölbukkanó képek közkinccsé tételének fóruma. A Hagyományőrző Bizottság először kapott fenti tartalmú levelet, s a kérésnek örömmel teszünk eleget. A Székesfehérváron élő Csikós József Miklós küldte el az Evezős Gyűjtemény számára az alábbi két fotót, abban a nem titkolt reményben, hogy közzétételük segítségével kapcsolatot talál azokhoz a társakhoz, akikről már nem tud.
Csikós József Miklós 1951-1956 között a Budapesti Dózsában Varró Imre (sokunk számára Imre bácsi) tanítványaként evezett. 1951-1953 között az ifjúsági kormányos négyes és nyolcas mezőny sokszor győztes résztvevője volt.

1952-ben kormányos négyesben pótnevezőként indultak: látva a benevezettek mezőnyét, úgy ítélték meg, van keresni valójuk - megnyerték a versenyt. (1. kép). A képet a versenyt követő "tribün-evezésről" készítette az MTI. A versenyt követő héten a klub stégjén árulta a képet a fotós munkatárs. A csapat tagjai: Dali György, Róth László, Lázár Árpád, Csikós József Miklós, kormányosuk Lonkai Gábor (a Budapesti Kinizsi csapatától kölcsönözve). 

1953-ban a Dózsa az ifjúsági országos bajnokságot is megnyerte nyolcasban. A csapatról ekkor készült kép (2. kép) a Béke és Szabadság c. magazinban, valamint a Népsportban jelent meg. A csapat tagjai helyesen: Lázár Árpád, Majercsik Sándor, Lukács János, Csikós József, Dolánszky Ferenc, Munteán László, Wagner Pál, Marik Ferenc, kormányos Kovács György.

1956-ban a Budapesti Dózsa evezős szakosztályát felszámolták, a hajókat eladták. A versenyzők mentek a hajók után, így került Csikós József a Honvédba. 1960-ban még egy szép eredményt ért el: Nemeshegyi Gáborral kormányos nélküli kettesben bronzérmesek lettek az országos bajnokságon, Ráckevén. Ezt követően abbahagyta a versenyzést.

A képeken látható sporttársaink közül, sajnos, Munteán László és Róth László elhunyt.
Rájuk is szeretettel gondolunk. Nyugodjanak békében.
A többiekkel, részben a MESZ honlapja segítségével, sikerült kapcsolatba kerülnünk.
Köszönet érte. Nekünk még nem kiáltotta be a "Kormányos": Utolsó harminc!

Csikós József Miklós