A MESZ elnöksége részére!

 A MESZ elnöksége részére!
Tavasszal és nyár elején lezajlottak a közgyűlések. Júniusban megtörtént a kormány által megígért adósság konszolidáció és a FISA World Rowing Masters Regatta megrendezésével véget ért a nemzetközi versenyszezon. A most következő nyugalmasabb időszak lehetőséget kell hogy biztosítson ahhoz, hogy a MESZ pótolja elmaradásait a tagság tájékoztatását illetően!
Ennek alapvető színtere a MESZ honlapja. A honlap állapota jelen pillanatban siralmas; ennek részletezése megérne egy „külön misét”! ( lásd nyitóoldal menüsor: Hírek-Aktualitások, Pesterzsébeti Vízicentrum !! vagy Események !! )
A leglényegesebb mulasztások azonban a következők: az utolsó elnökségi határozat 2013. február 11-én került fel a webre!! Azóta (több mint fél éve) a tagság nem értesül az elnökség döntéseiről! Aki kíváncsi lenne az elnökségi ülésekre – amelyek elvben nyilvánosak – nem tud részt venni rajtuk, mert ezek helyének és időpontjának közlése szintén elmaradt a honlapról.
A közgyűlések jegyzőkönyvei (áprilisi – 5 ; májusi – 4; júniusi – 3 hónapja) nem olvashatók!
Kérem a MESZ elnökségét, hogy térjen vissza az alapszabály (24§; 24/A§
18-20.old.) szerinti működéshez és a lehető legrövidebb időn belül pótolja a hiányosságokat.

A júniusi közgyűlés elfogadta a 2013. évi költségvetést. Ez a bevételi oldalon
382 millió forinttal, ezen belül 261 millió forint sportágfejlesztési hozzájárulással számol. Az augusztus 12-i Magyar Közlönyben ezzel szemben megjelent, hogy ez évben 93,5 millió forintot kap ténylegesen a MESZ. A 167,5 millió forintos eltérés olyan mértékű, hogy egyértelműen új költségvetés elkészítésére és ennek elfogadására új közgyűlés összehívására lenne szükség!
Sokakkal együtt kíváncsian várom, hogy ez ügyben mikor és mi fog történni!

Budapest, 2013. szeptember 14.                                                          Székely Balázs

Taxonomy upgrade extras: